Ugrás a fő tartalomra

Egy boldog család otthona Londonban

Semmi különös nincs a házban, csak látszik rajta, hogy boldogok a benne élő emberek.

Miből következtetek erre?
Abból, hogy bár nyilván kőgazdagok, mernek a berendezést tekintve egyszerűek, sőt, egyes helyeken szakadtak lenni (zöldségesláda gyerekkönyveknek!).
Abból is, hogy az eredeti képaláírások szerint az anyuka egyik nagy öröme a nagy mosogató a háztartási helyiségben, amelyben a három koszos-sáros gyerkőcöt le lehet mosdatni, ha úgy adódik.
Abból, hogy imádnak főzni, enni és mesélni.


Több se kell.

(forrás)

Megjegyzések

 1. Jaj de csodálatos ez az egész: és biztos, hogy igazad van, kiegyensúlyozott, boldog és persze kõgazdag ez a család amelyik itt él. London általában méregdrága, de Highgate Village az kizárólag a felsõ 5% játszótere. Megnéztem a forrást és valószínüleg amerikaiak, de Angliában élnek. Ugyanakkor nincs bennük semmi megjátszás, és bár drága és nívós minden ami lényeges, az a letisztult egyszerüség amiben élnek lenyügözõ. Sõt, megreszkíroznám, hogy azt mondjam: kizárólag felnõtt, érett, intelligens és jómódú emberek tudnak csak így élni. Imádom a pala padlólapokat az elõszobában, azt a konyhát az IKEA fellépõvel, ahogy a fakanalait a mazsolás bödönben tartja, a két Belfast mosogatót (egyet edényeknek a másikat a maszatos gyerekeknek!!), az öntöttvas kandallókat, az almás ládát (nem zöldséges!), még a sárga kanapét is, pedig utálom a sárgát, és úgy cakkumpack egybe az egészet. És ezt annak ellenére, hogy, mint tudod, nem csípem a túl sok fehéret. Igazad van, ha át tudja az ember érezni, hogy boldogok a bentlakók, akkor valahogy a ház is szebb lesz ettõl. Köszi, hogy megtaláltad!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants, nagyon jólesett ismét a válaszod. Tényleg, még tanultuk is angolul, hogy almásláda = APPLE CRATE. :-) Biztosan nem véletlenül tetszett meg nekem is ez a ház: úgy otthonosan vidékies, hogy városban van, és semmit nem visz túlzásba.

   Törlés
 2. Nekem a legjobban a fekete tábla tetszik a végén..már régóta vágyok ilyesmire..amire ráfirkálhatom az álmaimat,terveimet..vagy legujabb ékszermodellemet!..esetleg a mai menüt is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. marta, képzeld, én most találtam egy pici, régi táblát spejztakarítás közben - én is azt tervezem, hogy napokon belül használatba veszem!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…