2012. szeptember 26., szerda

A kölykök, a (nemző)szülők és a bútorok is jól vannak

 J. Andreának, aki a filmet 
és a benne látható enteriőröket ajánlotta

A Gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right) című film tipikusan amerikai és mégsem az. Először is, a két főszereplő egy leszbikus pár tagjai, akik együtt nevelik gyermekeiket. A cselekmény többi fontos elemét viszont nem mesélem el, hátha valaki még nem látta és érdekli a film. Ők azok:
A nők műgonddal megalkotott otthonát nagyrészt a "mintha-katalógusból-válogatták-volna" jellegű bútorok teszik ki, némi bohém beütéssel, olvashatjuk egy bennfentes elemzésben. Hát, igen.Miként a pár, úgy a berendezés sem egészen sablonos: Jules-nek ugyanis marokkói importbútorokkal foglalkozó cége volt, ennek nyomai a berendezésben is felfedezhetőek - elég, ha a nádszékekre, a díszes párnákra és a lámpásokra nézünk:

A hálószoba intim hangulatát az ágyvég és az elegáns üvegbúrájú lámpák teremtik meg. Érdekes, hogy a színésznők bőréhez és hajszínéhez leginkább illő, és hosszas kísérletezés után kiválasztott színárnyalatokat (krémszín, világos lila) alkalmazta a lakberendező.

A konyha naggyon tuti.

Ahogy a kerti vacsorák színhelye is.


És a faperemű fürdőkád se kutya.


Paul otthona olyan bolhapiacos-vintage mix, amelyben azért a huszadik század közepének dán dizájnbútorai is helyet találtak. Hogy ki Paul? Na, azt most nem árulnám el.Ha a képek felkeltették az érdeklődéseteket, nézzétek meg a filmet - "lakberendezős" szemmel is!
Melyik lakrész tetszett benne?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése